top of page

De volgende stap voor personal trainers : Functionele Houding Specialist en CES Selfstudy


Als personal trainer wil je je klanten optimaal ondersteunen om hun doelen te bereiken en om optimaal veilig te sporten en bewegen. Omdat steeds meer mensen, o.a. door teveel zitten, een slechte houding ontwikkelen, moeten personal trainers steeds meer helpen in corrigerend trainen, om ervoor te zorgen dat de verkeerde houding niet het risico op blessures en chronische klachten tot gevolg gaat hebben. Daar is de functionele houding specialist en de NASM CES self study voor ontwikkeld.

De 7 daagse (Nederlandstalige) Functionele Houding Specialist praktijk opleiding is een specialistische opleiding die is ontwikkeld om mensen te kunnen helpen met veel voorkomende blessures en klachten aan het bewegingsapparaat. In deze opleiding leer je na een uitgebreide en functionele bewegingsanalyses en testen, met een evidence based systematische methodiek een gericht en corrigerend trainingsprogramma op te stellen voor de meest voorkomende afwijkende houdingspatronen en de daaraan gerelateerde klachten. De volledige opleiding is opgebouwd uit de volgende modulen:

· Module 1: Statische, transitionele en dynamische bewegingsassessment en analyses

· Module 2: Corrigerende beweging –en trainingsprogramma’s voor voet, enkel en knie

· Module 3: Corrigerende beweging –en trainingsprogramma’s voor onderrug-bekken-heup

· Module 4: Corrigerende beweging –en trainingsprogramma’s voor schouder en nek


Kijk hier voor meer informatie over de inhoud van de Functionele Houding Specialist opleiding.


CES (Corrective Exercise Specialist) self study

In deze Engelstalige online/on-demand NASM specialisatie opleiding Breng je vaardigheden naar een hoger niveau door te leren hoe je blessures kunt voorkomen die worden veroorzaakt door spieronbalans en foutieve bewegingen. Met deze specialisatie zul je ook ontdekken hoe je pijn kunt elimineren, houding en flexibiliteit kunt verbeteren en onevenwichtigheden kunt herstellen, waardoor je van onschatbare waarde wordt voor je cliënten. Met deze cursus verdien je 10 CPD (Continuing Professional Development Training) Europe Active LLP-uren/punten (EREPS goedgekeurd).

Corrigerende Oefening is een van de belangrijkste onderdelen van een uitgebreid oefenprogramma. Ongeacht atletisch vermogen of fitnessniveau, heeft bijna elke persoon een bepaalde mate van disfunctie die de kans op letsel vergroot. Dit kan spieronevenwichtigheden, verminderde flexibiliteit of gebrek aan kern- en gewrichtsstabiliteit omvatten. Vooraanstaande fitnessprofessionals moeten in staat zijn deze disfuncties te identificeren en een geïntegreerd trainingsprogramma voor corrigerende oefeningen te creëren om hun cliënten te helpen blessurevrij te blijven.

Kijk hiervoor meer informatie over de inhoud van de Functionele Houding Specialist opleiding.


Jouw voordeel!

Als relatie van UFW profiteer je van een aantrekkelijke korting op deze opleidingen. Wil je weten


wat die korting is, mail dan meteen naar: jimmy.peek@ufw-international.org


Comentários


bottom of page