top of page

meet UFW instructor > Saskia Harman

Favoriete quote : ‘'LEREN SAAI! STEL DAT JE UITGELEERD BENT DAT IS PAS SAAI! ’


Hoe is het zo gekomen dat je UFW lessen bent gaan geven?

Op mijn 8e begon ik met karate, en vanaf mijn 12e voegde ik kick- en thaiboksen toe aan mijn passies. Op mijn 16e behaalde ik mijn eerste Dan en werd ik assistent in de dojo. Toen ik me meer op wedstrijden ging richten, koos ik ervoor om mijn carrière in karate voort te zetten en kick- en thaiboksen als recreatieve bezigheid te behouden. Ik heb vele jaren nationaal en internationaal geknokt en verschillende prijzen gewonnen. Mijn laatste deelname aan het EK was kort na de geboorte van mijn kind, wat voor mij een keerpunt markeerde. Ik sloot het EK af met zilver, zowel individueel als met mijn team.


Nadat ik mijn wedstrijdcarrière achter me liet, begon ik met lesgeven. Het overbrengen en delen van kennis geeft mij enorm veel voldoening. Omdat ik geloof dat leren een continu proces is, ben ik altijd bezig met mijn eigen ontwikkeling. Karate en kickboksen vullen elkaar prachtig aan, maar in de praktijk zie je deze combinatie zelden, behalve bij UFW. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn aanvullende opleidingen bij hen te volgen. Inmiddels heb ik mijn certificaten behaald voor Heavy Bag, Stretch & Relax, Boxing45 en Kickboksinstructeur, en ben ik onderweg om gecertificeerd te worden als KidBoxing-instructeur.


Welke UFW lessen waar / wanneer geef je les?

Bij Confi-Training, een knusse en toegankelijke studio, ligt de nadruk op het bieden van een veilige omgeving voor dames en jongeren die zich wellicht niet op hun gemak voelen in een grote sportschool. Persoonlijke aandacht, gelijkwaardigheid, respect en een vleugje humor zijn de pijlers van onze aanpak. Onze groepen zijn bewust klein gehouden, met maximaal 10 deelnemers.

Voor dames bieden we verschillende groepen aan:

  • Kick Your Mind, gericht op mentale en fysieke kracht met kickboksen/Boxing45.

  • Kick Your Weekend, waarin we een mix van pads, bokszaktraining en techniek aanbieden.

  • Drie keer per jaar organiseren we een speciale PowerPads-groep, waar maximaal 6 dames gedurende een maand twee keer per week trainen.

Onze KidsBoksers trainen tweemaal per week en hebben onlangs hun eerste examen afgerond. Daarnaast hebben we een aparte boksgroep voor mensen met de ziekte van Parkinson of andere vormen van Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Mijn eigen studio is gevestigd in de prachtige Achterhoek, waar ik sinds eind 2021 ben gaan wonen. Naast mijn werk in de studio, geef ik ook twee keer per week jeugdlessen bij 4thGym in Amsterdam. Het is gewoon te leuk om mee te stoppen, zelfs al is het niet meer zo dichtbij als voorheen.Wat zijn jouw toekomstplannen met de sport en UFW?


Ik ben vastbesloten om alles wat ik binnen de UFW-concepten heb geleerd, toe te passen in mijn eigen lessen. De combinatie van karate en kickboksen ligt me goed en ik geniet ervan om deze kennis over te dragen. Na het afronden van de KidBoxing zou ik zelfs kunnen besluiten om door te gaan en mijn Master te behalen.


Wat maakt lesgeven voor jou jouw passie?


Voor mij draait lesgeven om het empoweren van mijn deelnemers. Ik ben ervan overtuigd dat succes grotendeels in eigen handen ligt. Tegenslagen zijn onvermijdelijk in het leven, maar het is aan ons hoe we ermee omgaan. Ik heb zelf diepe dalen gekend en begrijp hoe hopeloos het kan voelen. De mindset die ik uit de vechtsport heb geleerd, heeft me door die moeilijke tijden heen geholpen, en het is een voorrecht om die veerkracht met anderen te delen.

Mijn drijfveer komt vooral voort uit het zien van de groei bij mijn deelnemers, ongeacht of ze snel oppakken wat ik ze leer of niet. Zelfs de kleinste stapjes vooruit maken me trots. Het mooiste vind ik om vrouwen te zien die nooit hadden gedacht dat ze kickboksen leuk zouden vinden, of om kinderen met een rugzak vol uitdagingen te zien groeien. Het opbouwen van zelfvertrouwen en het uitstralen ervan is waar ik het voor doe.
Ik inspireer mijn deelnemers door zelf het voorbeeld te geven. Ik kan inmiddels mijn kwetsbaarheid tonen en deel dat met hen. Het tonen van kwetsbaarheid vergt moed en kracht, maar het opent ook de deur naar begrip en steun. Het laat mensen zien dat ze niet alleen zijn.

Jouw favoriete quote/uitspraak? Mijn favoriete quote op sociale media is: "Elk doel begint met een eerste stap." Ik geloof dat het belangrijk is om de lat niet te hoog te leggen en te beseffen dat elke dag, soms elk uur, zijn eigen 100% heeft. Het is normaal als dingen niet meteen lukken; dat betekent alleen maar dat er nog ruimte is om te groeien. Stel je voor dat je alles al weet - dat zou pas saai zijn.


Contact / lessen bijwonen / boeken als trainer... KLIK HIER voor de persoonlijke profielpagina

Commenti


bottom of page