top of page

(Fit)Boks instructeurs "10 GOUDEN TIPS"


1. Plan de workout van tevoren: Zorg ervoor dat je de workout van tevoren plant en een duidelijk doel hebt. Het kan bijvoorbeeld gericht zijn op het verbeteren van de cardiovasculaire conditie, het verhogen van de kracht of het aanleren van nieuwe technieken.


2. Begin met een warming-up:

Zorg ervoor dat je de les begint met een goede warming-up om de spieren op te warmen en de deelnemers voor te bereiden op de intensieve training.


3. Leg de techniek goed uit:

Het is belangrijk om de juiste bokstechnieken uit te leggen en te laten zien. Neem de tijd om de techniek goed uit te leggen en te laten zien voordat de deelnemers de oefeningen gaan uitvoeren.4. Moedig deelnemers aan:

Moedig de deelnemers aan en motiveer ze om het beste uit zichzelf te halen. Dit kan bijvoorbeeld door persoonlijke aandacht te geven, complimenten te geven en positieve feedback te geven.


5. Varieer de oefeningen:

Het is belangrijk om de workout gevarieerd en uitdagend te houden. Varieer bijvoorbeeld tussen verschillende boksoefeningen en voeg intervaltraining toe om de intensiteit te verhogen.


6. Pas de workout aan op het niveau van de deelnemers: Zorg ervoor dat de workout wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld door verschillende intensiteitsniveaus aan te bieden of door de oefeningen aan te passen.


7. Gebruik muziek: Muziek kan helpen om de deelnemers gemotiveerd te houden en de intensiteit van de workout te verhogen. Kies opzwepende muziek die past bij de workout.8. Geef duidelijke instructies: Zorg ervoor dat je duidelijke instructies geeft tijdens de workout. Leg bijvoorbeeld uit wanneer deelnemers moeten stoten, hoe ze moeten ademen en hoe ze hun lichaam moeten bewegen.


9. Plan een cooldown: Vergeet niet om een cooldown in te plannen aan het einde van de workout. Dit helpt om de hartslag te verlagen en de spieren te ontspannen.


10. Wees enthousiast: Tot slot is het belangrijk om enthousiast te zijn en de deelnemers te inspireren. Laat zien dat je gepassioneerd bent over boksen en fitness en inspireer deelnemers om het beste uit zichzelf te halen.

Commentaires


bottom of page