top of page

Steeds meer mensen kiezen voor PFT (Personal Fight Training) i.p.v. van traditionele PTIn de wereld van fitness en persoonlijke training heeft een opmerkelijke verschuiving plaatsgevonden, waarbij steeds meer mensen de voorkeur geven aan PFT (Personal Fight Training) in plaats van de traditionele personal training. PFT biedt een unieke benadering waarbij het gevoel van samen strijden centraal staat. In dit blogartikel zullen we de redenen verkennen waarom PFT zo populair is geworden en waarom mensen steeds vaker kiezen voor deze dynamische trainingsvorm.1. Een trainer die echt met je bezig is: Een van de belangrijkste aspecten van PFT is het gevoel dat de trainer continu met je bezig is. In plaats van alleen instructies te geven, zal een PFT-trainer pads vasthouden, onverwachte cues geven en zelfs af en toe een tegenaanval uitvoeren. Dit creëert een gevoel van samenwerking en motiveert je om de strijd aan te gaan. Het voelt alsof je een echt partnerschap hebt, wat resulteert in een intense en betrokken trainingservaring.2. Focussen en vergeten van de tijd: PFT-trainingen combineren padstraining met fitnessgerelateerde oefeningen en SAQ (Speed, Agility, Quickness) -oefeningen. Het constante focussen en reageren op de cues zorgt ervoor dat mensen de tijd vergeten. Je wordt zo meegesleept door de training dat de tijd vliegt. Dit zorgt niet alleen voor een effectieve training, maar ook voor een plezierige ervaring.

3. Calorieverbranding en explosieve bewegingen: PFT-trainingen omvatten veel explosieve bewegingen, zoals stoten en trappen. Deze bewegingen activeren verschillende spiervezeltypes, waaronder de snel samentrekkende spiervezels. Het trainen van deze spiervezels draagt bij aan een verhoogd metabolisme en een hogere calorieverbranding, zelfs na de training. Bovendien draagt het trainen van explosieve bewegingen bij aan de ontwikkeling van kracht, snelheid en coördinatie.

4. Negatieve energie eruit stoten en trappen: Een ander voordeel van PFT is de mogelijkheid om negatieve energie eruit te stoten en trappen. Het kan een geweldige uitlaatklep zijn om opgekropte energie los te laten en stress te verminderen. Door jezelf fysiek uit te dagen en je grenzen te verleggen, kun je jezelf ontladen en met een hernieuwd gevoel van rust en kalmte achterblijven.

5. Ontwikkeling van een vechtersmentaliteit: PFT helpt niet alleen bij het ontwikkelen van een sportieve mindset, maar ook van een vechtersmentaliteit. Het omgaan met uitdagingen en het overwinnen van obstakels in de training draagt bij aan een gevoel van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Deze mentale vaardigheden strekken zich ook uit tot het dagelijks leven, waardoor je sterker en zelfverzekerder wordt, zowel fysiek als mentaal.

6. Zelfverdediging: Naast de fysieke en mentale voordelen biedt PFT ook waardevolle zelfverdedigingsvaardigheden. De technieken die je leert tijdens PFT-trainingen kunnen van onschatbare waarde zijn in situaties waarin je jezelf moet beschermen. Je ontwikkelt vaardigheden die je kunnen helpen om jezelf veilig te houden en met vertrouwen te handelen.


Tot slot

Ben je klaar om je fitnessroutine naar een hoger niveau te tillen en de voordelen van PFT (Personal Fight Training) te ervaren? Ontdek hoe steeds meer personal trainers en vechtsportinstructeurs zich aansluiten bij de Personal Fight Trainer-workshop van UFW . Deze workshop biedt een unieke kans om je vaardigheden uit te breiden, creatiever te worden in je trainingen en klanten effectiever te coachen op weg naar hun fysieke en mentale doelen.


Wil je meer weten over deze exclusieve workshop en hoe je kunt profiteren van de expertise van UFW? Klik dan snel op de onderstaande link en ontdek hoe jij jezelf kunt onderscheiden als Personal Fight Trainer:

Comments


bottom of page